V Bratislave proti Čechom aj Jurčina a Sekera, Baranka ale otázny

18.04.2012 Celý región

Praha 18. apríla (TASR) - V piatkovej bratislavskej odvete Euro Hockey Challenge proti českým hokejistom nastúpia v slovenskom tíme už aj Milan Jurčina z New Yorku Islanders a Andrej Sekera z Buffala Sabres. Otázny je však podľa trénera Vladimíra Vůjteka štart ďalšieho obrancu Ivana Baranku, ktorý si na tréningu vážne zranil palec.

Obranca Spartaka Moskva tak zrejme dostane určitý čas na oddych. "Nemôžeme to príliš meniť, v útoku dostane príležitosť opäť všetkých trinásť útočníkov. V Bratislave už ale počítame s oboma obrancami z NHL, s Jurčinom a Sekerom. V utorok na tréningu sa však zranil Baranka a zatiaľ neviem povedať, ako bude vypadať a či nastúpi. Nemá palec na pravej ruke zlomený, ale je dosť možné, že sa vráti na ľad až budúci týždeň," povedal pre TASR tréner Vůjtek.

Podľa trénera slovenskej reprezentácie nie je zatiaľ rozhodnuté o poste brankárskej jednotky. Roman Hamerlik (HC Oceláři Třinec) aj Ján Laco (Lev Poprad) majú rovnakú pozíciu.

"My sme zatiaľ nehľadali suverénnu jednotku. V tých štyroch zápasoch obaja brankári Laco aj Hamerlík budú chytať dvakrát. Chceme mať aj na svetovom šampionáte dve vyrovnané brankárske alternatívy. V piatok teda bude proti Čechom chytať zasa Laco," vysvetlil český kormidelník na slovenskej striedačke.
 

Vyberte región